Članak

SJEDNICA

Pred Domom naroda PS BiH tri zakonska rješenja, da li će biti usvojena

(Patria) - Sjednica Doma naroda PS BiH zakazana je za 12 sati, a na dnevnom redu je nekoliko zakonskih rješenja.

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH (drugo čitanje) čiji je predlagač Predstavnički dom, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (drugo čitanje), predlagač: Predstavnički dom, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost (prvo čitanje), predlagač: Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu je i delegatska inicijativa Kemala Ademovića kojom se traži povećanje kapaciteta Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova sa trenutnih 150 na 250 kandidata kako bi se što prije osposobio što veći broj policajaca. Samo GP BiH u ovom trenutku ima manjak od 600 policijskih službenika. Do kraja godine još 300 policajaca stiče uslove za penziju.

Zbog poljuljanih odnosa među koalicionim partnerima koji čine državnu vlast pitanje je da li će SNSD glasati za ove zakone. Predsjednik ove stranke Milorad Dodik naglasio je kako SNSD neće glasati niti za jedan zakon dok se ne riješi pitanje Ustavnog suda BiH.

#Domnaroda #KemalAdemović #sjednica #BiH