Članak

MUP SRBIJE

Uhapšen Milan Radoičić, organizator napada srpskih terorista na Kosovu

Radoičić važi za odanog saradnika srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

(Patria) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je da je uhapšen Milan Radoičić, kontroverzni biznismen koji je, prema sopstvenim priznanjima, organizator napada srpskih terorista u Banjskoj na Kosovu u kojem su ubijeni jedan policajac i tri napadača.

"Dana 3. 10. 2023. policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod Milana Radoičića, kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. Isti je uz krivičnu prijavu priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu", kaže se u saopštenju.

Podsjetimo, Radoičić je prije nekoliko dana u izjavi koju je u javnosti prenio advokat Goran Petronijević, branilac ratnog zločinca Radovana Karadžića i predsjednika Rs-a Milorada Dodika, priznao da je organizovao napad srpskih terorista na Kosovu.

Radoičić važi za odanog saradnika srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, prenosi Faktor.

Istovremeno, kosovska ministrica pravde Albulena Haxhiu izjavila je danas da se čeka odluka Osnovnog suda u Prištini da zvanično zatraži međunarodnu potjernicu za teroristom Radoičićem.

- Kosovo je riješeno da traži od Srbije da preda Radoičića, iako je to priličan izazov jer je Srbija sama režirala teroristički napad - ustvrdila je Haxhiu.

#Banjska #Beograd #Hapšenje #Kosovo #MilanRadoičić #mupsrbije #Srbija #region