Članak

PREMIUM

ChatGPT pokreće poslovnu verziju: Poboljšana verzija za preduzeća

(Patria) OpenAI je saopštio da pokreće poslovnu verziju ChatGPT-a jer se vještačka inteligencija (AI) bori sa opadanjem broja korisnika devet mjeseci nakon svog historijskog debija, javio je AFP.

ChatGPT Enterprise će poslovnim korisnicima ponuditi premium verziju bota, sa
poboljšanjima sigurnosti i privatnosti „na nivou preduzeća“ u odnosu na prethodne verzije.

Pitanje sigurnosti podataka postalo je važno za OpenAI, jer velike kompanije, uključujući
Apple, Amazon i Samsung, blokiraju zaposlenike da koriste ChatGPT iz straha da će
osjetljive informacije biti otkrivene.

„Danas je još jedan korak ka AI asistentu za rad koji pomaže u bilo kojem zadatku, prilagođen je vašoj organizaciji i koji štiti podatke vaše kompanije“, rekao je OpenAI.

ChatGPT poslovna verzija liči na Bing Chat Enterprise, ponudu Microsofta, koja koristi istu OpenAI tehnologiju kroz veliko partnerstvo.

ChatGPT Enterprise će pokretati GPT-4, OpenAI-jev najučinkovitiji model, slično kao i
ChatGPT Plus, pretplatnička verzija kompanije za pojedince, ali poslovni korisnici će imati posebne pogodnosti, uključujući bolju brzinu.

„Vjerujemo da AI može pomoći i unaprijediti svaki aspekt našeg radnog života i učiniti
timove kreativnijim i produktivnijim“, kažu iz kompanije. Dodaje se da su kompanije
uključujući Carlyle, The Estée Lauder Companies i PwC već usvojile ChatGPT Enterprise.
Izdanje je uslijedilo dok se ChatGPT bori da održi interes koji ga je učinio najbrže preuzetom aplikacijom na svijetu u sedmicama nakon objavljivanja.

Tu razliku je prošlog mjeseca preuzeo Threads, Twitterov rival, koji je u vlasništvu Mete kao i Facebook. Prema analitičkoj kompaniji Similarweb, ChatGPT promet je opao za skoro 10 posto u junu i ponovo u julu, što bi se moglo pripisati školskom raspustu, navode. Similarweb procjenjuje da je oko četvrtine korisnika ChatGPT-a širom svijeta u starosnoj skupini od 18 do 24 godine.

OpenAI se također suočava sa odbijanjem izdavača vijesti i drugih platformi, uključujući X, kako se Twitter sada zove, i Reddit – koje blokiraju OpenAI web pretraživače da iskopaju njihove podatke za obuku AI modela.

#ai #aiMODEL #UmjetnaInteligencija #magazin1

It’s interesting to see how AI is evolving to meet organizational needs. Speaking of innovations, I wonder how platforms like omegle new will adapt to these changes in AI technology as well!