Članak

SAD

Trumpov izborni štab prikupio 7,1 milion dolara nakon objave fotografije iz zatvora

Trump je pušten uz kauciju

(Patria) - Izborni štab Donalda Trumpa kaže da je prikupila 7,1 milion dolara otkako je objavljena njegova fotografija snimljena u četvrtak u zatvoru u Atlanti, javio je BBC.
Veliki dio novca dolazi od robe kao što su šolje, majice i hladnjaci za piće sa namrgođenim licem bivšeg predsjednika.

Trump je pušten uz kauciju, optužen za planiranje poništavanja rezultata izbora u Georgiji 2020. godine. Suočava se s još tri optužnice dok vodi kampanju za izbore 2024. godine. Trump negira sve optužbe i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani.
Čini se da je pažnja podstakla njegove pristalice, pa je prikupio skoro 20 miliona dolara za tri sedmice, od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Georgiji i Kapitolu.

U petak, odmah nakon hapšenja u Georgiji, prikupio je 4,18 miliona dolara, što je, kako se navodi, njegova najveća cifra u dosadašnjoj kampanji u periodu od 24 sata.
Osim što je prodavao robu iz svoje online trgovine, štab je slao poruke pristalicama tražeći pomoć.

U četvrtak, sam Trump objavio je na X-u, ranije poznat kao Twitter, prvi put od januara 2021. godine, podijelivši snimak s natpisom „Miješanje u izbore. Nikad se ne predajte!“ i adresu njegove web stranice.

Ovo je uslijedilo nakon što je bivši predsjednik fotografisan u zatvoru okruga Fulton, gdje se predao policiji i platio 200.000 dolara kako bi bio pušten dok čeka suđenje.

#DonaldTrump #SAD #svijet