Članak

VIJESTI SA RATIŠTA

Ukrajinski obavještajci: Naša vojska pogodila rusku vojnu bazu na anektiranom Krimu

Stanovnici Perevalnog, objavljujući na Telegramu, izvijestili su da su čuli eksplozije iz vojne baze i naveli da ima žrtava.

Foto: Reuters

(Patria) - Ukrajinska vojna obavještajna agencija GUR saopštila je da je u napadu dronom pogođena ruska vojna baza duboko unutar anektiranog Krima, prenio je Reuters.

Rusija je u petak izvijestila o jednom od najvećih koordinisanih ukrajinskih zračnih napada do sada na teritoriju pod kontrolom Rusije, ali je rekla da su sistemi protivvazdušne odbrane oborili sva 42 drona koji su napadali Krim prije nego što su uspjeli pogoditi svoje ciljeve.

Zvaničnici ukrajinske obavještajne službe rekli su da je napad pogodio rusku 126. brigadu obalske odbrane sa sjedištem u Perevalnoyeu, gradu udaljenom više od 200 km od teritorije pod kontrolom Ukrajine.


„Potvrđujemo da je došlo do pogotka“, rekao je portparol GUR-a Andriy Yusov, prenosi ukrajinski medij Liga.Net.

„Ljudi, ne samo na ukrajinskom kopnu već i na Krimu, moraju se sjetiti i vjerovati da naša pobjeda i njihovo oslobođenje nisu daleko“, rekao je šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kyrylo Budanov o udaru u petak.

Stanovnici Perevalnog, objavljujući na Telegramu, izvijestili su da su čuli eksplozije iz vojne baze i naveli da ima žrtava.

#126Brigada #Eksplozije #GUR #KoordinisaniNapad #Krim #Perevalnoyeu #ProtivvazdušnaOdbrana #RuskaVojnaBaza #UkrajinskaVojna #svijet