Članak

ĐAVOLJI ADVOKAT

Džuvo i Trojka mu omogućili ulazak u BiH: Advokat Karadžića, Goran Petronijević na čelu tima za odbranu Dodika

Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

(Patria) - Advokat Goran Petronijević iz Srbije kojem je donedavno bio zabranjen ulazak u BiH jer je predstavljao prijetnju po nacionalnu bezbjednost, najavio je da će formirati tim za odbranu predsjednika Rs-a Milorada Dodika protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

Mediji su izvještavali i da je predsjednik Upravnog odbora Fonda "Ruska humanitarna misija" sa kojim su vlasti Rs potpisale Memorandum o saradnji. Poznat je kao proruski aktivista te jedan od organizatora anti-NATO protesta u Srbiji.

Goran Petronijević je danas izjavio da je u razgovoru s članovima kabineta predsjednika Rs Milorada Dodika pokrenuo inicijativu za formiranje Savjeta za odbranu Milorada Dodika. Petronijević je izjavi za RTRS rekao da nema dilemu da Kristijan Šmit i njegovi "sarajevski poslušnici" najgrublje gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav BiH i krše Povelju Ujedinjenih nacija.

"I to je ono što nas je motivisalo da se sada formira ozbiljan pravno-politički tim koji bi se bavio svim aspektima", naveo je Petronijević.

Milorad Dodik danas je najavio da će izvršiti maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i Rs a jer je protiv njega podignuta optužnica.

Dolaskom novog direktora OSA-e Almira Džuve i nove državne vlasti (Trojka, SNSD i HDZ) Goranu Petronijeviću je u maju ove godine ukinuta zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

#AdvokatGoranPetronijević #BratislavDikić #MiloradDodik #NacionalnaBezbjednost #Optužnica #RadovanKaradžić #Srbija #TimZaOdbranu #BiH