Članak

Zakazana sjednica Predstavničkog doma PS BiH: Na dnevnom redu VSTV, ombudsmani i zakon o slobodi pristupa informacijama

(Patria) - Sjednica Predstavničkog doma PS BiH zakazana je za 22. avgust. Danas je o toj sjednici govorio i predsjednik Rs-a Milorad Dodik koji je potvrdio da će se njihovi zastupnici pojaviti na sjednici i glasati za ono što je dogovoreno s partnerima na državnom nivou.

Tako je na dnevnom redu Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine P.Z.E.I, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Kada je riječ o Zakonu o ombudsmanu za ljudska prava i Prijedlogu zakona o slobodi pristupa informacijama na dnevnom redu su izvještaji komisije Kolegija o postizanju saglasnosti.

Dodik je tako najavio podršku za sva tri zakona, ali je napomenuo koalicione partnere da trebaju otvoriti i priču o pravosuđu i o Ustavnom sudu BiH.

On je čak kazao da bi do kraja oktobra trebao biti završen prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH.

Dan prije sjednice bit će održane sjednice Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma, sjednica Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma, sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije i Komisija za vanjsku trgovinu i carine.

#MiloradDodik #ombudsmani #Parlament #VSTV #bih