Članak

ČINJENICAMA PROTIV LAŽI

Udruženje žrtava i svjedoka genocida poručilo RTRS-u, Dodiku i sličnima: Armija RBiH je legitimna vojna formacija!

Armija Republike Bosne i Hercegovine je legitimna vojna formacija koje je priznala i narodna skupština RS-a i kao takva je sastavni dio Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zajedno sa HVO i VRS.

(Patria) - Udruženje žrtava i svjedoka genocida izdalo je saopćenje u kojem objašnjavaju RTRS-u, sličnima i na kraju Miloradu Dodiku, nekoliko činjenica koje su stvarne i relevantne u svakom pa i sudskom postupku.

1. Armija Republike Bosne i Hercegovine je legitimna vojna formacija koju je priznala i narodna skupština RS-a i kao takva je sastavni dio Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, zajedno sa HVO i VRS.

2. Atif Dudaković, general te iste priznate Armije Republike Bosne i Hercegovine, je po svim međunarodnim zakonima pa i srpskim slobodan čovjek i sa njim se može sastajati svako pa i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

3. Radovan Karadžić i Ratko Mladić su presuđeni ratni zločinci po presudama međunarodnih sudova i njihovo veličanje i sastajanje nije normalno bar za demokratski svijet.

4. Stavljati u ravan onog ko je osuđen za ratni zločin sa onim ko nije je ravno plagiranju koji ste neki dan izveli pokazujući bošnjačke žrtve iz Žepe kao žrtve Oluje.

#AtifDudaković #MiloradDodik #RTRS #Udruženježrtavaisvjedokagenocida #BiH