Članak

TRAGEDIJA U ATINI

Odgođen susret AEK - Dinamo, u neredima poginuo navijač, povrijeđeno šest osoba

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda.

Navijač poginuo u sukobima huligana (Foto: Twitter)

(Patria) - Svijet sporta potresla je vijest koja je stigla iz Grčke. U Atini su noćas izbili neredi između navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama. Jedan navijač grčkog kluba izgubio je život, a ozlijeđeno je još šest osoba.

Dinamo se službeno oglasio nakon nereda u ponedjeljak u Atini...

“GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izvještajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica”, stoji u službenom priopćenju kluba iz Maksimira nakon divljanja Dinamovih navijača u kojima je grčki navijač izgubio život.

“Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju”, poručio je Dinamo.

Grčka policija objavila je da su navijači Dinama u Ateni djelovali u suradnji s grčkom navijačkom skupinom.

Prema navodima grčke policije, grupa od stotinjak navijača zagrebačkog Dinama zajedno s grčkim suradnicima nalazila se u blizini navijača AEK-a. Uslijedili su incidenti između dviju skupina koji su uključivali bacanje baklji i improviziranih zapaljivih naprava, kamenja, a koristili su i palice.

Incident se dogodio oko sat i pol nakon treninga gostujuće momčadi, nakon što su gosti napustili teren u pratnji policije.

Tučnjavu je brzo ugušila policija koja je uhitila 98 osoba koje su sudjelovale u incidentu.

U javnost je stupio još jedan svjedok divljanja huligana u ponedjeljak navečer u Ateni u blizini stadiona AEK-a.

Jedan od očevidaca nereda u kojem je grčki navijač izboden nasmrt prepričao je za ANT1 svoje iskustvo. Riječ je o vlasniku kafića u blizini mjesta događaja.

“Mladi mi je čovjek prišao i rekao da će za pola sata doći Hrvati i da okupim ljude i izvedem ih van. I zaista, za pola sata su se pojavili.”

Oko 22 sata, prema njegovom svjedočanstvu, pojavili su se huligani u “hudicama” s palicama. Navodno su razbijali trgovine u blizini.

“Imali su i drvene palice, nikad nisam to vidio u životu. Dolazili su sa svih strana, u nekoliko grupa. Vidio sam ozlijeđenog čovjeka krvave glave, odvezla ga je hitna.”

Policija je, ističe svjedok, stigla nakon pola sata.

(N1/Agencije)

#AEKIncident #AEKTragedija #DinamoHuligani #DinamoNeredi #DinamoSuradnja #GrčkaNavijači #GrčkaPolicija #HrvatskaGrčka #NavijačiSukob #NerediAtina #sport