Članak

STAJAO PORED VOZILA

Stravičan udes kod Ploča: Bh. državljanin (28) poginuo na 'okuci smrti' , s njim bili žena (28) i dijete (1)

Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko dva metra.

Foto: Ante Šunjić

(Patria) - U saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 5.45 sati dogodila na državnoj cesti D-8 u mjestu Baćina, na području Ploča, smrtno je stradao 28-godišnji državljanin BiH, javila je PU dubrovačko-neretvanska.

Do nesreće je došlo kada je 59-godišnji državljanin Kosova, krećući se iz smjera Splita u smjeru Dubrovnika, usljed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao.

Izlaskom iz desnog zavoja prešao je na suprotnu kolovoznu traku, a potom i na makadamskio proširenje uz kolovoz. Pritom je udario u 28-godišnjeg državljanina BiH koji se prethodno zaustavio na spomenuto makadamsko proširenje s vozilom slovenskih nacionalnih oznaka i stajao pored njega.

Nakon udara u pješaka, vozilo njemačkih registarskih oznaka sletjelo je u provaliju na dubinu od oko dva metra.

Foto: Ante Šunjić

Od posljedica udara, 28-godišnji državljanin BiH smrtno je stradao na licu mjesta, dok je putnica iz njegovog vozila, ženska osoba u dobi od 28 godina, državljanka BiH, zadobila lakše tjelesne ozljede.

Jednogodišnje dijete, koje je također bilo u vozilu, srećom ostalo je neozlijeđeno, piše Jutarnji list.

Državljanin Kosova koji je skrivio ovu saobraćajnu nesreću zadobio je teške tjelesne ozljede i on je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju, dok su putnici iz njegovog vozila: 52-godišnjakinja, 23-godišnjak i 21-godišnjakinja, svi državljani Kosova, prošli bez ozljeda.

Za vrijeme trajanja uviđaja kojim su rukovodili policijski službenici, saobraćaj na ovom dijelu Jadranske magistrale odvijao se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju policijskih službenika.

Inače, mještani ovu dionicu ceste zovu "okuka smrti".

#Automobil #Dubrovnik #Ploče #SaobraćajnaNesreća #CrnaHronika