Članak

SJEDNICA VIJEĆA 10. AVGUSTA

Mandić je izjavama i uvredama vijećnika nakon opoziva samo ubrzao svoj odlazak sa čela općine Centar

(Patria) - Sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj će se razmatrati zahtjev načelnika Općine Centar Srđana Mandića o preispitivanju izglasanog opoziva, trebala bi biti održana 10. avgusta. Tačan datum bit će preciziran na današnjoj sjednici Kolegija u 14 sati.

Na istoj sjednici Općinskog vijeća trebale bi biti razmatrane i preostale tačke sa prošle sjednice koja je prekinuta jer su sjednicu napustili i načelnik Mandić i predlagači tačaka.

Na sjednici 27. jula Općinsko vijeće je sa 18 glasova izglasalo pokretanje opoziva Srđana Mandića, a kako je navedeno u obrazloženju, jedini razlog je njegov nerad i neispunjena obećanja koja su dali građanima kao sarajevska trojka.

Mandić je i pobijedio protukandidata Nedžada Ajnadžića zahvaljujući glasovima SDP-a, Naše stranke i NIP-a.

Upravo je devet vijećnika NIP-a među 16 potpisnika inicijative za opoziv Mandića. Iako je to izazvalo turbulencije unutar NIP-a, a dijelom i sarajevske trojke, odstupanja nema. Vijećnici koji su izglasali opoziv ostaju pri ranijem stavu i neće promijeniti mišljenje.

Nakon što je i Mandiću postalo jasno da je izgubio podršku Općinskog vijeća on se javno počeo obračunavati sa vijećnicima, optuživati ih da rade sa SDA, da imaju DNK SDA, naziva ih hibridima, a na svom Facebook profilu objavio je slike 11 vijećnika među kojima je nekoliko njih sada u NIP-u, a ranije su bili SDA, te dva vijećnika SBB-a i jedan sada nezavisni vijećnik.

U danima nakon opoziva vijećnici su obrazlagali svoju odluku, te su jedinstveno Mandiću poručili da je neradnik i da nije završio projekte koje je obećao.

Evidentno je da je Mandić izgubio povjerenje Općinskog vijeća, a na referendumu će se pokazati i šta o njegovom (ne)radu misle građani ove sarajevske općine.

#opoziv #OVCentar #referendum #SrđanMandić #bih
U

All true actions will be recorded for actions against conscience and morality will soon be karma. uno online