Članak

PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić sa Dodikom u Srpcu: Poštujemo integritet BiH, nikada više neće biti blokada na Drini

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Srpcu gdje je posjetio vrtić 'Srbija' čija se izgradnja finansira i novcem Republike Srbije.

Domaćin posjete bio je Milorad Dodik, predsjednik Rs-a.

„Ja mogu da svjedočim ljubavi predsjednika Vučića prema Rs-u i srpskom narodu. Nastavljamo zajedno da radimo i gradimo. Ima mnogo izazova ali riješit ćemo ih“, kazao je Dodik.

Vučić je istakao da su se mnogu trudili da naprave od Srba dva naroda.

"Poštujući integritet BiH ali ono čega ne smijemo da se odreknemo je da pripadamo istom narodu, da imamo istu vjeru, isti jezik, isto ćirilićno pismo i da moramo da budemo jedni uz druge uvijek. Nije nam jednostavna situacija ni za koga zbog sve većih pritisaka na Rs i Srbiju. Ono što je važno je da ljudi iz Rs-a znaju da će Srbija uvijek da poštuje javno međunarodno pravo ali da se nikada neće odreći svog naroda. Nikada više neće biti blokada na Drini, sklanjanja glave u stranu kada je u pitanju položaj našeg naroda. Borit ćemo se da budemo svoji na svome, da opstanemo i sačuvamo ime i prezime ne dirajući ama baš nikoga", kazao je Vučić.

Dodao je da će glavni udari biti da se pokaže da Rs ne može da opsatne.

"Onoliko koliko može Srbija će pomagati i svom narodu i Rs-u. Ako neki drugi hoće da pomažu Bošnjacima u Srbiji, mi smo radosni da oni svoje objekte nazivaju Bosna i Hercegovina, neki drugi Hrvatska, nemamo ništa protiv toga. Poštujući BiH uvijek volimo Republiku srpsku", dodao je predsjednik Srbije.

#AleksandarVučić #Drina #MiloradDodik #posjeta #Srbija #BiH