Članak

PRVA BICIKLISTKINJA SVIJETA

Lejla Njemčević jedina predstavnica BiH na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj

Očekivanja su uvijek velika ali spremna sam da na dan utrke pokažem svoj maksimum - rekla je Lejla.

Foto: MTB reprezentacija BiH

(Patria) - Najbolja bosanskohercegovačka i trenutno prva biciklistkinja svijeta na svjetskoj UCI maraton ranking listi u nedjelju nastupa na Svjetskom prvenstvu u Škotskoj.

Na najvećem do sada organizovanom svjetskom prvenstvu, a koje će ujedno biti i jedna od najvećih sportskih manifestacija, bit će po prvi put održana u svim biciklističkim disciplinama s ukupno 219 takmičenja na kojem se očekuje da nastupi više od 8.000 sportista iz čitavog svijeta.

Na svjetskom prvenstvu u Glasgowu jedina predstavnica Bosne i Hercegovine bit će Lejla Njemčević, koja važi za jednu od favoritkinja u maraton disciplini.

Svjetsko prvenstvo u maratonu bit će održano blizu Edinburgha na stazi dužine 96 kilometara sa 3.200 metara visinskog uspona.

Takmičare očekuje izuzetno zahtjevna staza s obzirom na to da kiša pada konstantno već nekoliko dana te se očekuje kišovito vrijeme s niskim temperaturama i na dan utrke.

- Imam veliku dozu samopouzdanja pred najbitniju utrku u sezoni, a posebno nas raduje da su pripremele protekle u skladu sa planom treninga.

Trening na stazi sam uradila prošle sedmice i uslovi sigurno da idu u moju korist s obzirom da sam u dosadašnjoj karijeri najbolje rezultate ostvarivala na blatnjavim stazama.

Očekivanja su uvijek velika ali spremna sam da na dan utrke pokažem svoj maksimum - rekla je Lejla Njemčević.

Svjetsko prvenstvo u maratonu na programu je u nedjelju sa početkom u 8.30 sati a prenos se može pratiti na oficijelnoj web stranici Svjetske biciklističke federacije.

#bicikl #glasgow #LejlaNjemčević #Škotska #Sport #SvjetskoPrvenstvo

Presently You’ll gain Up To from 99000 Bucks A Month! There are no confinements, Be Your Claim Boss, it All depends on you And how much you want to earn each day. {vfa-254} This is often a veritable and ensured strategy for gratis to win a tremendous entirety of cash at domestic.
.
.
Tap THIS Interface______ https://julizaah9.blogspot.com/