Članak

REVANŠ SUSRETI

Željo i Borac večeras love treće pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu

Uzvratni susreti drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na programu su večeras.

Foto: Facebook

(Patria) - Uzvratni susreti drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na programu su večeras. Prije sedam dana svoje utakmice igrali su Željezničar i Neftci, te Austria i Borac.

Na rasprodanoj Grbavici i u sjajnoj atmosferi gosti iz Azerbejdžana, koje se sa klupe predvodi legendarni Adrian Mutu, u posljednjim minutama uspjeli su stići do 2:2.

Plavi s Grbavice tako večeras imaju otvorene karte u uzvratnom susretu da uspiju iznenaditi domaćina i plasiraju se u treće pretkolo kvalifikacija.

- Znamo da će stadion biti rasprodan. Čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku.

Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može - rekao je jučer optimistični strateg Željezničara Nermin Bašić.

S druge strane, Borac je prije sedam dana u posljednjim sekundama utakmice primio gol, a strijelac je bio Haris Tabaković koji je ovih dana zvanično predstavljen u Herthi.

Tim Vinka Marinovića odlično je parirao fizički jačoj ekipi od sebe, a uspio je imati i nekoliko dobrih prilika.

Zasigurno da će večeras u Banjoj Luci biti sjajna atmosfera i da će to biti dodatni motiv fudbalerima Borca, da iznenade favorizovani Austriju, piše SCsport.ba.

Utakmica Neftci - Željezničar igra se od 19 sati uz direktan prenos na kanalu MY TV, dok će od 20.30 igrati Borac i Austria, a prenos je na Arena Sport1.

#Sport #fudbal #FKŽeljezničar #fkbo #KonferencijskaLiga