Članak

SAOPŠTENJE

FUP u nastavku akcije "Pub" uhapsio još jednu osobu

Tužilaštvo KS sumnjiči ih za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: Arhiv/Ilustracija

(Patria) - Tužilaštvo KS predložilo je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima Amiru Adiloviću, Edinu Neretljaku i Antoniju Jovanoviću koje su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) po nalogu postupajućeg tužioca uhapsili u akciji kodnog naziva "Pub".

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela - izjavila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Tužilaštvo KS sumnjiči ih za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Tačnije, osumnjičeni su da su od marta do jula 2023. godine nabavljali, pakovali i prodavali opojnu drogu amfetamin i kanabis na području KS.

Prillikom pretresa, od osumnjičenih je oduzeta određena količina droge amfetamin, oružje, automobil i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

U međuvremenu, FUP je saopštio da je u sklopu akcije "Pub" danas uhapšena još jedna osoba inicijala A.V. (2001.), zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela protivpravno lišenje slobode.

U vezi s ovim krivičnim djelom osumnjičeni su i ranije uhapšeni Amir Adilović i Antonio Jovanović.

"Uhapšena osoba će nakon kriminalističke obrade u prostorijama FUP-a biti predata u nadležnost Tužilaštvu KS uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", saopštili su iz FUP-a.

#akcija #FUP #Hapšenje #policija #TužilaštvoKS #CrnaHronika