Članak

PRAVDANJE ILI?

Nevjerovatna izjava zastupnika NiP-a: Vukoja sa 0 riješenih predmeta bolji kandidat od sutkinje koja je riješila 5000 predmeta

On ističe da je Vukoja bio jedan od najboljih kandidata i radi toga je odabran.

Smajlović: Vukoja je dugo u upravi i vlada materijom

(Patria) - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Rasim Smajlović (NiP) i član Radne grupe za provođenje postupka izbora suca Ustavnog suda BiH iz FBiH, komentarišući prijedlog Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kazao je danas kako za izbor sudije Ustavnog suda BiH nije uslov da osoba koja je predložena mora imati pravosudno iskustvo.

On ističe da je Vukoja bio jedan od najboljih kandidata i radi toga je odabran.

- Dugo je u upravi i vlada dobro materijom. Imali smo ista pitanja za sve kandidate i njegovi odgovori su bili najbolji. Mi ne bismo pogriješili da smo izabrali bilo koga od kandidata, jer svi su sposobni odgovoriti toj funkciji – kazao je Smajlović.

Izjava zastupnika NiP-a potpuno je nevjerovatna kada se zna da kandidatkinja Sanela Gorušanović Butigan u odnosu prvorangiranog Vukoju ima 5000 riješenih sudskih predmeta i presuda dok Vukoja nema riješen nijedan predmet ili presudu.

#5000RiješenihPredmeta #bih #IzborSudijeUstavnogSuda #MarinVukoja #NajboljiKandidati #NiP #PoslanikUPredstavničkomDomu #PravosudnoIskustvo #RadnaGrupa #RasimSmajlović #SanelaGorušanovićButigan