Članak

IMAJU JEDNU ZASTUPNICU

POMAK ljut na trojku: U imenovanjima nadzornih odbora značajnih preduzeća zanemarili ste Krajinu

(Patria) - Pokret za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) kao politički subjekt koji u Predstavničkom domu parlamenta FBiH participira sa jednim zastupnikom, dao je bezuslovnu podršku novoj Vladi FBiH prilikom imenovanja iste, korektno i bez bilo kakvih kadrovskih ucjena kakve su u tom momentu bile na sceni, stavivši u prvi plan interese Krajine i strateške projekte iza čije
realizacije su predstavnici “Trojke” izrazili spremnost da će stati, saopćeno je danas iz POMAK-a na čijem je čelu Šuhret Fazlić. No, nakon jučerašnjih imenovanja novih nadzornih odbora u tri javna preduzeća u FBiH, iz POMAK-a su imali šta reći koaliciji koja čini vlast i to najviše se odnosi na trojku.

"Međutim, nakon imenovanja same Vlade, jučer su nastupila prva kadrovska imenovanja koja se odnose na imenovanja članova nadzornih odbora na određeno vrijeme u nekoliko najvažnijih federalnih preduzeća, poput JP Ceste FBiH, JP Elektroprivreda BiH i BH Telecoma. Za članove nadzornih odbora tih institucija, uz još nekoliko drugih, imenovano je preko dvadeset osoba. Na spisku Vlade FBiH tom prilikom nije se našla niti jedna osoba iz Unsko-
sanskog kantona, bez obzira na političku pripadnost!

Kao pokret koji je nastao upravo kao odgovor na neravnopravan položaj Krajine u odnosu na druge regije u BiH, naša dužnost je boriti se za ravnomjeran regionalni razvoj i jednaku zastupljenost Unsko-sanskog kantona sa svim drugim regijama unutar FBiH, u društvenom, ekonomskom i političkom smislu, te ćemo u skladu s tim i djelovati i nećemo podržavati kadrovska rješenja koja se nameću ad hoc, kontra tih principa", navode iz POMAK-a.

Iako nisu precizirali daljnja bezuslovna podrška zastupnice POMAK-a Maje Uremović u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH mogla bi doći u pitanje. Većinu koju imaju trojka i HDZ sa partnerima bukvalno je na granici i svaki glas im je značajan.

#Krajina #MajaUremović #Pomak #trojka #većina #BiH