Članak

KOMŠIĆ I HLAVSOVU

Podrška Češke Republike evropskom putu BiH

Komšić je zahvalio ambasadorici Hlavsovoj na angažmanu u protekle tri i pol godine

(Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadoricu Češke Republike u Bosni i Hercegovini Ivanu Hlavsovu.

Komšić je zahvalio ambasadorici Hlavsovoj na angažmanu u protekle tri i pol godine, te istaknuo izvrsne bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Češke Republike.

Sagovornici su istaknuli da bi se odnosi između dvije prijateljske zemlje mogli dodatno unaprijediti intenziviranjem susreta na najvišem nivou. To bi bila prilika za razmjenu mišljenja i stavova u pitanjima ekonomske saradnje, regionalne sigurnosti, ali i globalnih izazova poput energetske tranzicije i utjecaja ruske agresije na Ukrajinu.

U skladu s tim, predsjedavajući Predsjedništva BiH pozvao je predsjednika Češke Republike u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Ambasadorica Češke Republike u BiH Ivana Hlavsova naglasila je podršku Češke Republike evropskom putu Bosne i Hercegovine i zaželjela predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću uspješno predsjedavanje tokom narednih osam mjeseci - saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

#BiH #BilateralRelations #Bosnia #CzechRepublic #EconomicCooperation #EnergyTransition #GlobalChallenges #Hercegovina #IvanaHlavsova #Ukraine