Članak

REAKCIJE

Išerić: Nikada vam više nećemo vjerovati Vučiću!

Na ovakve stavove Vučića odgovorio je Enver Išerić

(Patria) - Odgovarajući na govor člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića na komemoraciji povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici Vučić je postavio pitanje: „Zašto Bošnjaci misle da će ih Srbi ubijati, za sve im je kriva Srbija“, a zatim je rekao : „Mi Srbi živimo s vama, a ne pored vas, želimo više od prijateljstva i želimo vam pokazati da želimo prevazići loše stvari“.

Na ovakve stavove Vučića odgovorio je Enver Išerić, pravni stručnjak, koji je podcrtao da bi Vučić trebao jednom shvatiti da mu Bošnjaci više ne vjeruju.

„Ne vjeruju ti ni oni koji su ti do sada vjerovali. Osim onih potpuno naivnih i na razne načine kupljenih. Nažalost ima i takvih, mada nije značajan broj koji bi mogao ugroziti kolektivni stav Bošnjaka, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ustvari Vučiću, lud je svaki Bošnjak koji ti bilo šta u budućnosti povjeruju.

Kako je moguće da želite više od prijateljstva i želite pokazati da želite prevazići loše stvari, kada nagrađujete stipendijama studentice koje veličaju ratne zločince i negiraju genocid nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini. Vi time (mislim na vaš režim) praktično raspisujete konkurs za takmičenje u negiranju ratnih zločina i genocida, te veličanja ratnih zločinaca.

I to kako u Srbiji tako i u Bosni i Hercegovini. Time narušavate ionako loše odnose između Srbije i Bosne i Hercegovine i pripremate nove generacije za neopisivu mržnju i nove zločine. Nikada vam više nećemo vjerovati gospodine Vučiću“, kazao je Išerić.

#BošnjaciNeVjeruju #EnverIšerić #GenocidSrebrenica #LošiOdnosi #MržnjaINoviZločini #NegiranjeGenocida #NikadaNećemoVjerovati #OdgovorNaGovor #PrevazićiLošeStvari #StipendijeRatniZločinci #BiH