Članak

TOP TEMA U SARAJEVU

Ugašena vatra na Vracama zapalila scenu: Bečarević ponovo odgovorio Mandiću: Sa Skakom me veže jedino dedo koji me osunetio!

Nemojte, molim vas, pravdati gašenje visokim troškovima plina.

Vatra na Vracama je top tema

(Patria) - Top tema vrele sarajevske nedjelje je ugašena vatra u Spomen parku Vraca.

Prvo je načelnik Općine Centar Srđan Mandić prozvao ministra komunalne privrede Almira Bečarevića, potom mu je Bečarević odgovorio.

U cijelu priču uključila se gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, prijedlogom da finansiranje plina podijele četiri gradske općine, Gradska uprava, te resorno ministarstvo.

No, Mandić i Bečarević se nisu osvrtali na njenu reakciju.

"Da li znate ministre Bečareviću koja slavna imena naše istorije vječno počivaju u Spomen parku na Vracama? Reći ću vam samo jedno - Vladimir Perić - Valter!", navodi se u uvodu Mandićevog odgovora Bečareviću.

"Nemojte, molim vas, pravdati gašenje visokim troškovima plina. Da li je vječna vatra u Titovoj slijedeća? Teško mi je razumjeti i prihvatiti da ne shvatate značaj spomenika na Vracama, Neću vas podsjećati da se budžet ministarstva koje vodite mjeri desetinama miliona maraka, da su gubici zbog nelegalnih priključaka plina i vode milionski. Lako se i bezbolno može finansirati i u potpunosti obnoviti Spomen park na Vracama. To je dug i obaveza naše generacije! Ali, vi to očito ne želite i bojim se da slijedite ideologiju bivšeg gradonačelnika Sarajeva i njegove "borbe protiv antifašizma", ideologije koja je 27 godina držala plamen ugašenim, sve dok ga 2019. nismo upalili, na čelu sa velikim Raifom Dizdarevićem. I upalićemo ga opet, budite sigurni. Smrt fašizmu, sloboda narod", poručio je načelnik sarajevske općine Centar resornom ministru Bečareviću.

Ubrzo je dobio odgovor.

"Mandiću, ti si zaista neuračunljiv", napisao je Bečarević.

"Da zaključim ovu dijalošku prepisku. Što se tiče Skake ne znam otkud sad on u priči, a da imam slijed iz kuće Skaka imam. Dedo me njegov osunetio. Samo to i nista više. Niti sam ugasio plamen niti raskinuo ugovor. Predavanje o antifašizmu mi ne treba, zaista. Da ti sada objašnjavam zašto nema potrebe. Antifašizam živi i živjet će, a ruskim gasom ubijaju djecu po Ukrajini. Razmisli malo, Mandiću. O načinu utroška novca iz ministarstva nema potrebe da polemišemo. 4.000 naših sugrađana se već odredilo. Pozdrav Načelniče", odgovorio je Bečarević Mandiću.

#AlmirBecarevic #GeneracijaObaveza #RaifDizdarevic #RuskiGasUkrajina #SlobodaNarodu #SmrtFasizmu #SpomenikVracama #TitovaVatra #VladimirPericValter #VracaSpomenPark #BiH