Članak

FSB OPTUŽUJE UKRAJINU

Rusija: Uhapšeno sedam osumnjičenih za pokušaj atentata na poznate novinarke

Od uhapšenih je oduzeta automatska puška kalašnjikov sa mecima, gumene palice, noževi, bokseri i lisice, navodi se.

FSB optužuje Ukrajinu

(Patria) - Okružni sud u Moskvi naredio je da se uhapse sedam članova nacionalističkih organizacija
osumnjičenih za pokušaj atentata na novinarke Margaritu Simonyan i Kseniu Sobchak, saopštila je press služba suda, a prenio TASS.

„Sud je odobrio zahtjev i odredio pritvor kao mjeru ograničenja za osumnjičene koji su ranije bili privedeni za pokušaj atentata na Sobchak i Simonyan“, saopšteno je iz suda.

Simonyan je glavna i odgovorna urednica državnog medija Russia Today, a Sobchak je dugogodišnja novinarka, aktivistica i političarka. Ksenia je kćer bivšeg gradonačelnika Sankt Petersburga Anatolya Sobchaka.

Federalna služba sigurnosti (FSB) Ruske Federacije je izvijestila da su u Moskvi i Ryazanskoj oblasti privedeni „neonacisti iz grupe Paragraf 88“, koji su „sprovodili obavještajne radnje na adresama rada i prebivališta Simonyan i Sobchak“, javila je agencija RIA Novosti.

Od uhapšenih je oduzeta automatska puška kalašnjikov sa mecima, gumene palice, noževi, bokseri i lisice, navodi se.

FSB optužuje Ukrajinu

"Federalna služba sigurnosti zajedno sa Istražnim komitetom i Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije spriječila je ubistvo glavne urednice TV kanala RT i međunarodne novinske agencije Russia Today Margarite Simonyan koje su planirale ukrajinske specijalne službe.

Prema dostupnim podacima, planirano je i ubistvo Ksenie Sobchak“, navodi se u saopštenju koje je ranije prenio Tass.

„Tokom istražnih radnji potvrdili su da su planirali pokušaj atentata po zadatku ukrajinske službe sigurnosti za nagradu od 1,5 miliona rubalja za svako ubistvo“, navodi se u saopštenju.

#Svijet #Moskva #Sud #Atentat #Novinarke #Simonyan #Sobchak #PressSlužba #RussiaToday #FSB #Ukrajina