Članak

SMRT FAŠIZMU, SLOBODA NARODU

Bečarević odgovorio Mandiću: Vatru na Vracama ugasio je Hadžiahmetović, previše je 130.000 KM dati za te namjene

Sporenje oko vatre u Spoment parku Vraca.

Bečarević: Odgovor Mandiću

"Ministre Bečareviću, najljubaznije vas molim da upalite vatru u Spomen parku Vraca. Barem toliko možete uraditi za građane, turiste i sarajevske antifašiste. Vama se obraćam jer sam je ja, kao ministar komunalne privrede. upalio 25.11.2019., prvi put nakon 27 godina. Vi to možete riješiti u roku 24 sata. Smrt fašizmu sloboda narodu".

Poručio je ovo 13. jula na društvenoj mreži Facebook načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić.

Mandić: Žao mu vatre

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almir Bečarević odgovorio je danas na Mandićevo poruku.

"Načelnik općine uputio mi je pitanje putem Facebook profila, a odnosi se na lokalitet Vraca. Kako se pitanje odnosi na javni prostor to sam uputio odgovor putem e-mail i zamolio načelnika da isti objavi. Kako načelnik nije objavio odgovor to sada dostavljam kao javnu objavu jer se, ponavljam, radi o javnom prostoru i naši sugrađani imaju pravo dobiti informaciju o "vatri" na Vracama", naveo je Bečarević u uvodu odgovora.

Hadžiahmetović je ugasio vatru

"Poštovani, na Vašu zamolbu, upućenu putem Facebooka, dostavljam vam dokument ovog ministarstva upućen prema KJKP Sarajevogas. Iz istog je vidljivo da je otkazana potrošnja prirodnog gasa na lokalitetu Vraca. Da ne bih bio krivo shvaćen da se krijem iza ovog dopisa to moram saopćiti da niti budžetom KS nije planirana pozicija sa koje bi bilo moguće plaćati isporuku prirodnog gasa na Vracama. Ujedno, želim Vas obavjestiti da je ukupni trošak utrošenog gasa za godinu dana na lokalitetu Vraca iznosio cca 130.000 KM. Ja se nadam da i Vi smatrate da je ovo prevelik iznos i da ga je, a da je planiran budžetom, bolje utrošiti u humanitarne svrhe. Na kraju, zamolio bih da ovaj mail (sa dokumentom) objavite na svojoj stranici jer ja nemam svoju Facebook stranicu, jer smatram da postoje bolji načini komunikacije, te da je posjedovanje iste način za trovanje odnosa među ljudima. SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!", kaže se u odgovoru Bečarevića.

U dopisu koji je ministar Bečarević poslao načelniku Mandiću vidi se da je prethodni ministar komunalne privrede Enver Hadžiahmetović u februaru 2023. godine raskunuo ugovor sa Sarajevogasom o snabdjevanju gasom vatre u Spomen parku Vraca.

#AlmirBečarević #SpomenparkVraca #SrđanMandić #vatra #bih