Članak

S PORODICOM U MIAMIJU

Messi zvanično predstavljen kao novi igrač Intera, zadužio broj 10

Lionel Messi novi je igrač Intera iz Miamija. Argentinski fudbaler danas je zvanično predstavljen kao novi član MLS tima u čije redove dolazi kao slobodan igrač.

Lionel Messi karijeru i zvanično nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama. On je prije nešto više od mjesec dana dogovorio saradnju s Interom iz Miamija, a danas je i zvanično postao član ovog tima.

Argentinac je s porodicom već nekoliko dana u Miamiju. Čekali su se određeni papiri kako bi potpis bio služben, a to se danas konačno i dogodilo i Messi je zvanično postao novi član tima s Floride.

Dolazak jednog od najboljih svih vremena sigurno će donijeti dosta toga timu iz Miamija, ali će i pojačati popularnost samog MLS-a.

Očekivano, Messi će u novom timu nositi dres s brojem 10.

Podsjetimo, Lionel Messi je na stolu imao i najveći ugovor u historiji fudbala. Al Hilal iz Saudijske Arabije mu je nudio više od milijardu eura, no on se zbog porodice odlučio za odlazak u SAD.

Protekle dvije godine Messi je nastupao u PSG-u. Odbio je mogućnost da nastavi saradnju, posebno nakon scena u kojima su mu navijači zviždali.

U dresu francuskog šampiona odigrao je 75 utakmica uz učinak od 32 gola i 35 asistencija.


#sport #LionelMessi #InterMiami