Članak

PREDSJEDNIK NES

Ogrešević: Srbija stoji iza ratnih zločina i zločinaca, vuk (Vučić) dlaku mijenja ali ćud nikada

(Patria) - Predsjednik NES-a Nermin Ogrešević oglasio se danas nakon što je čuo obraćanje Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije ali i nakon što je ta država dala stipendije studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića.

"Sve što je rekao potvrđuje argumente Denisa Bećirovića. Razumijem Vučićevu demagogiju i ispiranje mozga svom narodu u Srbiji, koje provodi preko kupljenih medija. Ali, mi nismo budale.

Svjesni smo i dobro vidimo da srbijanski mediji godinama stvaraju narativ veličanja ratnih zločinaca, ismijavanja žrtava i negiranja zločina. Vučićevi saradnici godinama pričaju ono što on misli.

Nagrađivanjem studentica koje veličaju ratnog zločinca Ratka Mladića, Srbija je ponovo pokazala da i danas stoji iza ratnih zločina i ratnih zločinaca. Podrška zločincima i negiranje zločina i genocida je bila i ostala državna strategija Srbije na kojoj odrastaju nove generacije. Vuk (Vučić) dlaku mijenja, ali ćud nikada", poručio je Ogrešević.

#AleksandarVučić #NerminOgrešević #NES #bih #PredsjednikNES #Srbija #Stipendije #RatkoMladić #DenisBećirović #SrbijanskiMediji #RatniZločinci #Genocid