Članak

SASTANCI

Karić-Grošo: Unapređenje saradnje DKPT-a i Sudske policije

Tokom posjete je razgovarano o aktuelnim pitanjima

(Patria) - U prostorijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i
Hercegovine održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Direkcije za
koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić, direktor Sudske policije u Federaciji BiH Dženad Grošo i šef Kabineta direktora Sudske policije u Federaciji BiH Mahir Smailbegović.


Tokom posjete je razgovarano o aktuelnim pitanjima kojima se bave ove agencije u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima. Direktori su konstatovali dobru saradnju ostvarenu u prethodnom periodu te razgovarali o modalitetima njenog unapređenja u budućnosti.

Karić je upoznao sagovornike o aktivnostima koje su usmjerene na jačanje i
građenje kapaciteta Direkcije u pogledu svakodnevnih aktivnosti policijskih
službenika kao i nadogradnji obuke iz oblasti zaštite VIP osoba i objekata.

Direkcija ostaje posvećena u ispunjavanju svoje misije i vizije te kontinuirano ulaže napore u jačanju svojih kapaciteta kao i jačanju saradnje sa agencijama za sprovođenje zakona u BiH i međunarodnim partnerima, kao i primjenu najboljih europskih standarda i praksi.


Grošo je ovom prilikom čestitao direktoru Direkcije Kariću na nedavnom
imenovanju, te ujedno i zaželio uspješan  budući profesionalni rad. Naveo je nužnost saradnje, koordinacije i razmjene informacija između policijskih agencija. Dao je punu podršku posebno u dijelu koji se odnosi na saradnju u domenu zajedničkih obuka i drugih oblika policijske saradnje.

#bih #DirekcijaZaKoordinaciju #EnesKarić #DženadGrošo #MahirSmailbegović #SaradnjaAgencija #JačanjeKapaciteta #ZaštitaVIP #NajboljiStandardi #PolicijskaSaradnja