Članak

BUGARSKA

Poraz bh. košarkašica u borbi za treće mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije

Presudna je bila prva četvrtina koju su naše košarkašice izgubile rezultatom 21 – 6

(Patria) - Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Bugarskoj od reprezentacije Grčke u borbi za treće mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije rezultatom 68 - 44.


Presudna je bila prva četvrtina koju su naše košarkašice izgubile rezultatom 21 – 6. Do kraja su naše košarkašice zaigrale bolje, ali nije bilo preokreta
Kod Grkinja Lydia Chatira i Angeliki Ziaka ubacile su po 18 poena poena, a Freideriki Blithikioti 10. Jedina dvocifrena u redovima naše selekcije bila je Jana Guska sa 11 poena, Adna Halilbašić i Ana Leko su postigle po osam poena.


Inače, današnji susret nije imao velikog rezultatskog značaja, obzirom da je FIBA sinoć donijela odluku da trećeplasirani tim neće ići u A diviziju. Promjena pravila pred sami kraj turnira iznenadila je mnoge i potpuno je neuobičajna.
Naše košarkašice igrale su dobro na ovom turniru i jučer su poražene u borbi za finale od selekcije Luksemburga, nakon neizvjesne završnice i šanse da dođu do pobjede u posljednjem napadu.

#Sport #Bugarska #Grčka #EvropskoPrvenstvo #Košarkašice #Dvocifrena #FIBA #Luksemburg #Napad #Finale