Članak

Čapljina:HDZ lijepi plakate i sve Hrvate koji su bili na skupu SDA-SBB proglašava izdajicama

HDZ nastoji zadržati ekskluzivno pravo na „hrvatstvo“ te svi oni koji nisu sa njima automatski su protiv hrvatskog naroda.

HDZ BiH u Čapljini vodi prljavu kampanju protiv svih političkih protivnika, a posebno su se aktivirali 48 sati pred izbornu šutnju, piše novinska agencija Patria.

Očigledno je da koalicija SDA-SBB-HDZ te „čvrsti“ dogovor trojice lidera ne vrijedi na terenu, niti se članovi njihovih stranaka obaziru na koalicione dogovore.

Prije dvije večeri u Čapljini je održan predizborni skup SDA –SBB na koji su kao što se to uobičajeno radi pozvani i predstavnici drugih političkih stranaka.

Svi su došli osim aktuelnog načelnika Čapljine Smiljana Vidića i njegovog bliskog saradnika iz HDZ-a Pere Kneževića.

Na skupu SDA-SBB pojavio se Miljenko Soče kandidat koalicije „Za Čapljinu ZAJEDNO“, koju čine HDZ 1990 i Čapljinska neovisna stranka, te predstavnici drugih hrvatskih stranaka, kojima je HDZ noćas u Čapljini „osvetio se“ postavljanjem plakata na kojima se nazivaju izdajicama hrvatskog naroda.

HDZ nastoji zadržati ekskluzivno pravo na „hrvatstvo“ te svi oni koji nisu sa njima automatski su protiv hrvatskog naroda. 

#BiH