Članak

Zukić: N1 je vodeća televizija u BiH, a to smo postigli bez prikazivanja rijaliti programa

Podrušku kolegama u Sarajevu danas je dao i Brent Sadler, predsjednik uredničkog vijeća N1 i nagrađivani novinar CNN-a, piše NAP.

Regionalna televizije N1 u oktobru je bila četvrta najgledanija news televizija u Bosni i Hercegovini. Saopćeno je ovo danas na konferenciji za medije u Sarajevu. Ujedno je obilježena i druga godišnjica rada ove televizije, koja program emituje za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Gledanost N1 televizije mjeri poznata agencija TV Beat, piše NAP.

Amir Zukić, generalni direktor N1 televizije za Bosnu i Hercegovinu rekao je da N1 više nije dijete koje je samo prohodalo, "to dijete sada trči“. Dodao je da su iz ove televizije posebno ponosni na činjenicu da su visoku gledanost postigli isključivo vlastitim emisijama, javljanjima uživo sa svih važnih događaja u zemlji, a ne rijaliti programima podilazeći niskim strastima gledatelja. 


Foto N1

N1 ima tri regionalna centra, u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoje novinarske ekipe, produkcijske timove, TV studio, web i mobilnu platformu. Sva tri studija proizvode odvojene sadržaje koji se spajaju u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje su od interesa za publiku u sve tri države.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za regiju, N1 emitira i CNN program koji se smatra relevantnim za gledaoce u regiji. Podršku kolegama u Sarajevu danas je dao i Brent Sadler, predsjednik uredničkog vijeća N1 i nagrađivani novinar CNN-a, piše NAP.

#BiH