Članak

BiH večeras protiv Kipra, samo pobjeda dolazi u obzir

Noć uoči utakmice s Kiprom naši igrači su odradili posljednji trening pred ovu izuzetno važnu utakmicu u kojoj je pobjeda imperativ ukoliko želimo zadržati šanse da se plasiramo u Rusiju.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Nikoziji igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine protiv domaće selekcije Kipra, piše agencija Patria.

Naši igrači su sinoć odradili posljednji trening pred ovu izuzetno važnu utakmicu u kojoj je pobjeda imperativ ukoliko želimo zadržati šanse da se plasiramo u Rusiju.

- Kipar je kvalitetan protivnik. To je utakmica u kojoj se stvari neće riješiti brzo i trebamo znati kada da napadnemo, ali i da se branimo ako bude potrebe. Moramo odigrati jednu kompletnu utakmicu, agresivno, angažovano i sa puno želje. Kvalitet imamo i na nama je da to sve pokažemo – kazao je uoči utakmice selektor našeg tima Mehmed Baždarević.

Zmajevi u ovaj meč ulaze sa 11 bodova, što je bod manje od Grčke, odnosno pet bodova manje od lidera Belgije. Računica je do kraja jasna, ako žele u Rusiju naši reprezentativci nemaju prava na kiks.

Optimizam daje i atmsofera u našem timu, koja je vladala na okupljanju i treninzima, a u duelu sa Kiprom selektor Baždarević neće moći računati samo na povrijeđenog Kenana Kodru.

Reprezentativac naše zemlje Ognjen Vranješ veliki je optimista uoči večerašnjeg duela s Kipranima.

- Svi smo svjesni koliko nam ova utakmica znači i spremni ćemo je dočekati. Večerašnjom pobjedom bismo mnogo toga riješili. Ne vjerjem da će Kiprani imati veći motiv od nas. Znamo naš cilj, spremamo se za SP u Rusiji i gledamo u tom pravcu – poručio je Vranješ.

Utakmica Kipar-BiH igra se večeras u 20:45 u Nikoziji.

#Sport