Članak

GP „Put“ dao 10.000, advokat Kurtović još 4.000 KM za ugrožena područja

Na račun Vlade Federacije BiH za pomoć ugroženima od poplava i klizišra do kraja radnog vremena u petak uplaćeno je 411.133, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Samo u petak je uplaćena 31.928

Na račun Vlade Federacije BiH za pomoć ugroženima od poplava i klizišra do kraja radnog vremena u petak uplaćeno je 411.133, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP). Samo u petak je  uplaćena 31.928 KM. Jedna od vrijednijih donacija u iznosu od 10.000 KM sitgal je iz Građevinskog preduzeća „Put“, dok su firma „Victor Retail“ i d.o.o. „Sarajevosa“ uplatile 5.867 KM.

Interesantno d aje poznati sarajevski advokat Hakija Kurtović ponovo uplatio 4.000 KM, nakon što je prošle sedmice uplatio 3.000 KM. On je u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao da je ovim iznosom jednako pomogao sve općine koje su pollave zadesile, a da je on pisao i advokastkoj komori u kojoj je tražio da se uključi u akciju pomoći.

- I Advokatska komora je to uradila i uplatili su na račun Crvenog križa, ali smatram da je ispravno uplaćivati na račun države, odnosno u ovom slučaju Vladi FBiH, jer svi mi tražimo pomoć od države – kaže Kurtović.

On je dalje dodao da svi u ovom slučaju traže od države da izgradi porušene mostove, sagradi srušene kuće...

- Pa, stoga je logično da svi koji mogu uplate upravo na ovaj račun. Svaka čast i Crvenom križu i svim humanitarnim organizacijama, ali ja sam novac uplatio na račun Vlade FBiH – dodao je Kurtović.

Inače, Kurtović je osim novčane donacije ugroženim općinama u BiH uplatio 1000 eura i za dvije općine u Srbiji koje su pogođene katastrofalnim poplavama.

- Šta da vam kažem. Svi koji mogu moraju pomoći u ovakvoj situaciji – dodao je Kurtović.  

#BiH