Članak

Preminula i treća djevojka u teškoj saobraćajnoj nesreći u Sarajevu

U poslijepodnevnim satima na autoputu A-1 na petlji Butile, smjer Vlakovo-Stup došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su dvije ženske osobe smrtno stradale na licu mjesta.

SARAJEVO, (Patria) - U petak poslije podne na autoputu A-1 na petlji Butile, smjer Vlakovo - Stup došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su dvije ženske osobe smrtno stradale na licu mjesta. Automobil BMW X5 sletio je sa autoputa i udario u betonski stub.

Vozilom Hitne pomoći tri osobe su prevezene u Opću bolnicu dr. Abdulah Nakaš, gdje je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne povrede. Iz MUP-a je u subotu ujutro potvrđeno da je preminula i treća djevojka.

U izvještaju MUP-a KS se navodi da je u nesreći učestvovalo neregistrovano motorno vozilo marke BMW-X5 koje je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske oznake 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske oznake 669-E-I55. Vozilom je upravljao E.A. (1998.) iz Sarajeva, a iz policije navode da su na mjestu nesreće smrtno stradale putnice iz vozila BMW I. A. (2000.) iz Sarajeva i N. N. (2001.) iz Sarajeva. Treća osoba (2000.) preminula je na KCUS-u. 

Vozač inicijala E.A. (1998) zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju. U nesreće je teško povrijeđena i djevojka inicijala O.A. (2000) koja je također zadržana na liječenju.

Na licu mjesta se nalazi i dežurni tužilac koji rukovodi uviđajem.

#CrnaHronika