Članak

Obilježena 91. godišnjica od osnivanja Narodnooslobodilačke vojske Kine

Domaćini prijema za zvanice bili su vojni ataše u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH Luo Tiefeng sa njegovom suprugom Liu Yang

SARAJEVO, (Patria) - Tradicionalnim svečanim prijemom u Sarajevu je u utorak navečer  obilježena 91. godišnjica od osnivanja Narodnooslobodilačke vojske Kine (NVK). Domaćini prijema za zvanice bili su vojni ataše u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH Luo Tiefeng sa njegovom suprugom Liu Yang.

Luo je poručio da su Kina i BiH, uprkos velikoj udaljenosti, uvijek bile dobri prijatelji i partneri, te da će tako biti i u budućnosti.

„Sarajevo je veoma poznato u Kini, zbog filma 'Valter brani Sarajeo'“, rekao je Luo, dodajući da Kina cijeni prijateljstvo s BiH, građanima želi stabilnost i prosperitet, a podržava i izbor da se BiH pridružiti evropskoj porodici.

„Kao vojni ataše spreman sam da radim s mojim bh. kolegama na provođenju u djelo dogovora naših ministara i produbljivanju prijateljstva i odnosa između oružanih snaga“, kazao je Luo. 

Vojni ataše Kine je poručio da je Kina miroljubiva zemlja koja je drugi najveći donator u mirovnim operacijama, te da će ostati predani svjetskom miru.

 

#BiH