Članak

Vratiti dostojanstvo porodicama šehida i poginulih boraca Armije RBiH

Na današnjem prijemu u Domu Oružanih snaga (Dom Armije) u Sarajevu, u organizaciji Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH, povodom Dana šehida i poginulih boraca, prisustvovala je i dele

Na današnjem prijemu u Domu Oružanih snaga (Dom Armije) u Sarajevu, u organizaciji Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH, povodom Dana šehida i poginulih boraca, prisustvovala je i delegacija Unije socijaldemokrata predvođena generalnim sekretarom Emirom Zlatarom, saopćeno je, prenosi agencija Patria.

- Državne institucije i svi administrativni nivoi vlasti, moraju pokazati veću brigu o boračkoj populaciji. Povratak dostojanstva, prije svega djeci šehida i poginulih boraca je nešto što svi u ovoj zemlji moraju vraćati u institucije i ustanove svih nivoa vlasti. Suha retorička briga, manipulacija i zloupotreba mora prestati, a velike riječi trebaju biti pretočene u djela prema herojima ove države – navode iz Unije socijaldemokrata.

Dalje se navodi da „nije floskula da bez šehida i poginulih boraca ne bilo Bosne i Hercegovine, pa je zbog toga nužno i potrebno ponavljati  da se veća briga mora posvetiti porodicama poginulih heroja.“

- Danas je predsjedniku Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH gospodinu Alminu Škrijelju i potpredsjednici Bahriji Kituši preneseno da će Unija socijaldemokrata, ukoliko dobije povjerenje građana, tražiti od boračkih organizacija da oni predlože ministre za boračka pitanja, a ne da se imenuju u ime i ispred stranaka. Na ovaj način ćemo najkonkretnije i najtransparentnije pomoći boračku populaciju. Branioci Bosne i Hecegovine i oni koji su je rušili ne mogu biti jednaki. Nikada i nigdje u svijetu to nije bio slučaj i ne može biti ni u BiH – saopćeno je.

 

 

#BiH