Članak

Čirkin: Povratnici su uplašeni iako još nije poznat ni motiv, situacija nije dobra

Behzad Čirkin (SDP), poslanik u Narodnoj skupštini RS-a danas će održati press konferenciju koja će biti posvećena posljednjim dešavanjima u manjem bh. entitetu.

Behzad Čirkin (SDP), poslanik u Narodnoj skupštini RS-a danas će održati press konferenciju koja će biti posvećena posljednjim dešavanjima u manjem bh. entitetu, a povodom ubistva Almira Redžića (48) i Muharema Balića (62) u Trnopolju kod Prijedora, piše novinska agencija Patria.

Čirkin je u izjavi za NAP kazao da će govoriti o ukupnoj situaciji s aspekta ljudskih prava s posebnim pogledom na bezbjedonsonu situaciju u RS i konkretno u Prijedoru i Potkozarju, a zbog posljednjih ubistava koja su se desila.

- Sitaucija je loša i ne ulazeći u to što istražni organi tek trebaju da urade svoj posao vrlo bzro, ali povratnici su uplašeni i zastrašeni svim dešavanjima. Čak ne ulazeći ni u motive i ono što trebaju istražiti organi, jer rane su žive, a znamo da je nedavno u Kozarcu ukopano 284 žrtve rata. Situacija nije dobra – kazao je Čirkin. 

#BiH