Članak

Džeko: Sretan sam u Cityju i pregovaram o novom ugovoru

Bh. reprezentativac Edin Džeko započeo je pregovore sa svojim matičnim klubom Manchester City o produžetku ugovora, potvrdio je Džeko na turneji njegovog tima u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi

Bh. reprezentativac Edin Džeko započeo je pregovore sa svojim matičnim klubom Manchester City o produžetku ugovora, potvrdio je Džeko na turneji njegovog tima u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP). Džeko je bio drugi strijelac svog tima prošle sezone sa 26 pogodaka i rukovodstvo engleskog prvaka ga želi zadržati. Džeko ulazi u posljednju godinu ugovora sa Cityjem.

- Mogu samo reći da sam jako sretan u Cityju i da razgovaramo o novom ugovoru. Vidjet ćemo šta će se dogoditi, ali glavno je da sam sretan u ovom timu – rekao je Džeko.

Džeku je u Englesku doveo bivši trener Roberto Mancini, ali je zbog njegove čudne taktike naš najbolji strijelac često bio na klupi. No, i pored toga dao je neke najvažnije golove za ovaj tim proteklih godina. Dolaskom Manuela Pelegrinija dobio je više šanse, a timu je uzvratio još boljim igrama.

- Govorio sam o tome početkom prošle sezone. Jako je važno da osjetim kako trener vjeruje u mene, tako je za svakog igrača, i pokazalo se tačnim proteklu sezonu – rekao je Džeko.

Njegov trener Pelegriji je dodao da je Edin veoma važan igrač za engleski klub.

- Nadamo se da će ostati. Imao se odličnu prošlu sezonu, od početka do kraja – istakao je, prenosi NAP. 

#Sport