Članak

Održan 20. tradicionalni bajramski turnir za osobe s invaliditetom

Podjelom pehara, medalja i prigodnih nagrada jučer je završen 20. tradicionalni bajramski turnir i 2. memorijalni turnir Safet Hadžić u streljaštvu, šahu, stonom tenisu i pikadu za osobe s invaliditet

Podjelom pehara, medalja i prigodnih nagrada jučer je završen 20. tradicionalni bajramski turnir i 2. memorijalni turnir Safet Hadžić u streljaštvu, šahu, stonom tenisu i pikadu za osobe s invaliditetom, prenosi bh. novinska agencija Patria.  

Na najmasovnijem turniru do sada učestvovalo je više od stotinu takmičara i takmičarki iz svih invalidskih udruženja Kantona Sarajevo, te Živinica, Tuzle i Maglaja.

Prvo mjesto u stonom tenisu osvojila je ekipa Udruženja SRI Novi Grad, drugo mjesto pripalo je ekipi Udruženja SRI Stari Grad, a treće mjesto zauzela je ekipa Novi Grad II. Pojedinačno najbolji su: Kasim Cerić, Muris Kujović i Munib Kadrić.

U streljaštvu prvo mjesto zauzela je ekipa SIK Tuzla, drugi su strijelci SKI Maglaj, a treći su predstavnici SSK Konjuh iz Živinica. Pojedinačno najbolji su: Izudin Husanović, Mirsad Hasić i Hajro Bečić.

U šahu prvo mjesto osvojili su predstavnici SRI Stari Grad, drugo SRI Novi Grad, a treće SRI Ilidža. U pojedinačnom takmičenju najbolji su: Salih Hasković, Rasim Zuko i Zlatko Miladinović.

U disciplini pikado za žene, ekipno prvo mjesto osvojila je ekipa SRI Vogošća, drugo SRI Novi Grad, a treće SKI Tuzla. U pojedinačnoj konkurenciji najbolje su: Hata  Džinić, Kristina Veljović i Hasna Hamzić.

Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari, medalje i diplome.

Turnir je organizovalo Udruženje SRI Općine Novi Grad, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad i Općine Stari Grad, prenosi Patria. 

#Lifemagazin