Članak

Turković: To su bila vremena, na tribinama Alija, a na terenu pobjeđujemo Želju

Uoči sutrašnje prve utakmice 3. pretkola Evropske lige u kojoj Sarajevo dočekuje grčki Atromitos, društvenim mrežama počela je kružiti fotografija snimljena na stadionu Koševo 1996. godine.

Uoči sutrašnje prve utakmice 3. pretkola Evropske lige u kojoj Sarajevo dočekuje grčki Atromitos, društvenim mrežama počela je kružiti fotografija snimljena na stadionu Koševo kada je 1996. godine FK Sarajevo osvojio KUP BiH, piše novinska agencija Patria.

Na fotografiji prvi predsjednik Predsjedništva BiH rahmetli Alija Izetbegović uručuje trofej tadašnjem kapitenu i sada treneru u omladinskom pogonu Sarajeva Almiru Turkoviću popularnom Zeki. Na fotografiji se vidi i Jusuf Pušina, tadašnji čelnik Nogometnog saveza BiH.

On u izjavi za NAP kaže da su emocije na tadašnje vrijeme još uvijek žive i da su to bila neka druga vremena.

- Igralo se srcem s velikom ljubavlju i svi smo bili „luđaci“ FK Sarajevo. Velika je to stvar bila. Na tribinama Alija, a mi na terenu pobjeđujemo Željezničar – kaže Turković.

Inače, u toj sezoni 1996/97, Sarajevo je osvojilo drugo mjesto iza Čelika, te su po prvi put u svojoj historiji osvojili državni Kup, a nakon toga i Superkup savladavši zenički Čelik.

- Sjećam se da je za Želju tada igrao i Amar Osim. Lijepo je sjetiti se tih vremena, kada je sve bilo drugačije. Slavili smo rezultatom 2:0. Svaka pobjeda u životu je lijepa, ali te poslijeratne su posebne – kaže popularni Zeka.

Što se tiče sutrašnje utakmice Sarajeva protiv grčkog Atromitosa, Turković se nada pobjedi.

Na utakmicu idem s prijateljima iz Japana i nadam se da ćemo slaviti pobjedu. Nisam gledao niakda Grke i nepoznanica su mi, ali vidjet ćemo – dodao je Turković, inače jedan od najvećih ljubimaca navijača Sarajeva.

Inserte iz KUP utakmice između Sarajeva i Željezničara 1996. pogledajte ovdje

#Sport