Članak

Izdato upozorenje zbog opasnosti od požara

Služba civilne zaštite Općine Centar upozorava da je s obzirom na nadolazeće visoke temperature zraka, povećana opasnost od izbijanja požara posebno na otvorenim prostorima, poput bašti i izletišta, p

Služba civilne zaštite Općine Centar upozorava da je s obzirom na nadolazeće visoke temperature zraka, povećana opasnost od izbijanja požara posebno na otvorenim prostorima, poput bašti i izletišta, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Iz Civilne zaštite podsjećaju građane da je zabranjeno paljenje vatre u blizini šumskog i drugog rastinja te da su dužni poduzeti sve mjere opreza kako ne bi došlo do požara, a time i do ugrožavanja ljudskih života i materijalnih dobara.

Uposlenici Službe civilne zaštite su ovih dana postavili letke upozorenja na opasnost od požara na rubnim dijelovima središnje sarajevske općine, a naročito na popularnim izletištima Skakavac, Mala kula i Barice.

Iz pomenute službe pozivaju građane da svaku pojavu požara, nakon što uzmu aktivno učešće u gašenju požara, odmah prijave na telefone: 121 – CENTAR ZA OBAVJEŠTAVANJE I UZBUNJIVANJE, 122 – POLICIJA ili 123 – VATROGASCI

#BiH