Članak

Belgijski izviđači upoznali se sa tradicijom, kulturom i životom u BiH

Trinaest belgijskih izviđača boravilo je u Sarajevu, na Boračkom jezeru, Mostaru, Međugorju i Trebinju u okviru projekta „Izviđač u pokretu“ a domaćini su im bili sarajevski izviđači.

Projekat Scouth on the move (Izviđač u pokretu) uspješno je okončan 28. jula, kazala je za bh. novinsku agenciju Patria Emira Kršlak, predsjednica Saveza izviđača u BiH.

Trinaest belgijskih izviđača boravilo je u Sarajevu, na Boračkom jezeru, Mostaru, Međugorju i Trebinju  u okviru projekta „Izviđač u pokretu“ a domaćini su im bili sarajevski izviđači.

- Cilj projekta je bio da se belgijski izviđači upoznaju sa kulturom, tradicijom, nacionalnim jelima, običajima, pa i našom međusobnom komunikacijom. Prezentirali smo im historiju BiH, naše izviđačke organizacije, a imali smo i kviz sa pitanjima. Ni kiša nije mogla pokvariti ovo druženje – kazala je Kršlak.

Domaćin Belgijancima bili su izviđači sarajevskih odreda „Prvi dobrinjski“ i „Bosna 96“, a u Trebinju su boravili u izviđačkom kampu Ušće.

- Obišli smo sve znamenitosti, pokazali im život u BiH, a oni su oduševljeni onim što su vidjeli. Put su produžili prema Crnoj Gori, dok su naši izviđači vratili u Sarajevo – kaže Kršlak.

#Lifemagazin