Članak

USD: Neka Dodik prizna svom narodu da mu BiH daje plaću, a da RS nije ni entitet!

Sramna je i puna licemjerja izjava Milorada Dodika da Izrael ima pravo da se brani, navodi Unija socijaldemokrata u saopćenju, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

Sramna je i puna licemjerja izjava Milorada Dodika da Izrael ima pravo da se brani, navodi predsjedništvo Unije socijaldemokrata u saopćenju, prenosi bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Naravno da svaka članica UN-a ima pravo da se brani od nasrtaja na njen integritet i suverenitet, ali Izrael u pojasu Gaze je taj koji čini užasne zločine prema palestinskim civilima, pred očima cijelog Svijeta. Dodikova izjava, prije svega je plod predizborne retorike, ali žalosno je da je narodu RS-a, pod njegovim predsjednikovanjem, iz godine u godinu sve gore i teže – navodi se u saopćenju.

Nebulozne izjave, kako ističe, ali i postupci njegovog SNSD-a, koji stalno i iznova vrijeđaju državu i državnost Bosne i Hercegovine moraju prestati.

- Neka Dodik i njegovi ministri i zastupnici kažu „svome“ narodu i građanima da plaću, naknade i sve novčane privilegije primaju isključvo iz budžeta institucija BiH, prije svega iz PDV-a, kojeg uglavnom plaćaju građani i poduzetnici – kažu oni..

Krajnje je vrijeme da Dodik shvati da je Bosna i Hercegovina trajna kategorija, bila je, jeste i ostat će država u punom kapacitetu.

- Entitet RS nije entitet, a kamoli država srpskog naroda, iako bi se to moglo zaključiti zbog neprimjerenog naziva, već je region u Bosni i Hercegovini koji podjednako i na isti način pripada svim narodima i manjinama koji žive u Bosni i Hercegovini. Isto kao i Federacija Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikt – istaknuto je u saopćenju, prenosi NAP.

 

#BiH