Članak

Osmanović: Džaferović je od Razvojne banke napravio otuđeni centar moći

Razvojna banka FBiH bila je otuđeni finansijski centar moći na čelu sa sada već smijenjenim predsjednikom uprave RB, kazao je Adil Osmanović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije.

Razvojna banka FBiH bila je otuđeni finansijski centar moći na čelu sa sada već smijenjenim predsjednikom uprave RB, kazao je Adil Osmanović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije na današnjoj press konferenciji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

- Ramiz Džaferović je na isti način i istim riječima napao premijera Nermina Nikšića, kao što je mene napao.  Njegov mandat je istekao još u novembru 2012. godine i bio je potpuno nelegalno na toj funkciji. Ako je bilo problema trebao je tražiti zasjedanje Skupštine, a ne na ovakav način – kazao je Osmanović navodeći da SDA nije imala od tada ozbiljnu komunikaciju sa Džaferovićem, a cijelu sadašnju situaciju nazvao je politikanstvom.

Inače, Osmanović je danas govorio o izbornim ciljevima SDA, te kazao da imaju pet ciljeva, a svi se tiču ubjedljive pobjede na Općim izborima.

- Jedan od ciljeva je da SDA bude vodeća politička stranka u Državnom parlamentu, snaga bez koje se neće moći formirati Vijeće ministara i da ima veći broj mandata. Očekujemo da kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ubjedljivo pobijedi na izborima – kazao je Osmanović.

Na pitanje da li je dao podršku nezavisnom kandidatu za Predsjedništvo BiH dr. Mustafi Ceriću, Osmanović je iznio svoj jasan stav.

- Želim poručiti svima koji žele pronaći neke nesuglasice u SDA da to prestanu činiti. U punom kapacitetu stojimo iza kandidature Bakira Izetbegovića, a sve ostalo su špekulacije – kazao je Osmanović.

SDA je najoštrije osudila ubistvo dva Bošnjaka u Trnopolju kod Prijedora, te traže istragu i procesuiranje odgovornih, piše Patria.

#BiH