Članak

I „slučaj Alagić“ zbog godišnjih odmora u stanju mirovanja

Vahid Alagić, suspendovani načelnik Odjela za zaštitu svjedoka Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) još uvijek je na „hlađenju“.

Vahid Alagić, suspendovani načelnik Odjela za zaštitu svjedoka Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) još uvijek je na „hlađenju“, a kompletan proces je obustavljen, jer su u toku godišnji odmori, potvrdio je za novinsku agenciju Patria Alagić, ne mogavši davati druge izjave, jer je istraga u toku.

- Svi su na odmorima Tužilaštvo, Sud i to je što u ovom momentu mogu reći – kazao je Alagić.

Inače, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je SIPA-i naredbu o provođenju istrage protiv policijskog službenika Alagića, zbog postojanja osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, u predmetu Interni oglas za unapređenje u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu od 7. oktobra 2011. godine, a nakon čega je Alagić ekspresno suspendovan.

Goran Zubac, direktor SIPA-e tako je ovu prijavu iskoristio i uklonio još jednog Bošnjaka iz ove institucije. Međutim, njegova prijava za nesavjestan rad u službi i potvrđena optužnica nije sporna nikome, pa čak ni Vijeću ministara BiH koji će čekati Nezavisni odbor, a koji vješto odugovlači sa Zubčevom suspenzijom.

#BiH