Članak

Predsjednik Efectis grupacije posjetio INZA institut

Predsjednik Efectis grupacije Boisson Claude-Emmanuel boravio je u trodnevnoj radnoj posjeti Institutu za upravljanje rizicima i naučno istraživačkom radu INZA Srbija, koja je ujedno i dio INZA grupac

Predsjednik Efectis grupacije Boisson Claude-Emmanuel boravio je u trodnevnoj radnoj posjeti Institutu za upravljanje rizicima i naučno istraživačkom radu INZA Srbija, koja je ujedno i dio INZA grupacije. Predsjednik INZA grupacije Edin Garaplija sa saradnicima je bio domaćin delegaciji Efectis grupacije, a posjeta je realizovana od 24. do 26. jula, prenosi novinska agencija Patria.

S obzirom da je INZA strateški partner Efectis grupacije za područje Jugoistočne Evrope, tokom posjete razmijenjena su iskustva o dosadašnjoj saradnji i stavljen je akcent na učvršćivanju i jačanju i do sada jako dobrih odnosa.

Najviše pažnje je posvećeno zajedničkom razvoju novih metoda ispitivanja kao što su: Otpornost tunelskih konstrukcija na požar (ispitivanje u laboratoriji i na licu mjesta), primjena softverskih rješenja (FDS i EVAC).

U trodnevnoj posjeti radnog karaktera, između ostalih održani su zajedničlki sastanci sa IMS - Institut za materijale Srbije, Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije i  Koridorima Srbije.

#BiH