Članak

Zapaljiva retorika iz RS: Kalabić poručio da će BiH prije propasti nego isplatiti dug!

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma data je saglasnost za ratificiranje Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) data je saglasnost za ratificiranje Sporazuma o finansiranju (Projekt hitnog oporavka od poplava) između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj, piše novinska agencija Patria.

Rasprava među poslanicima bila je žustra, a Aleksandra Pandurević, poslanica SDS-a je kazala da je zaduživanje za vlast u BiH kao droga, što se više zadužuju traže više. Ipak, ni ovako važna tema nije prošla bez predizborne kampanje koja već uveliko traje. Posebno je to izraženo od poslanika iz manjeg bh. entiteta koji koriste svaku priliku za zapaljivu nacionalističku retoriku.

Tako je Drago Kalabić, zastupnik SNSD-a poručio da će BiH prije propasti nego što će otplatiti dug. S obzirom da njegov stranački šef Milorad Dodik svaki javni istup koristi za takvu retoriku ne treba čuditi da su njegovi podanici naučili šta gdje treba reći.

Inače, sporazum vrijedan 65 miliona eura namijenjen je za finansiranje saniranja posljedica katastrofalnih poplava koje su zadesile BiH u maju ove godine. 

 

#BiH