Članak

Komšić, Izetbegović i Halilović držat će govor: Organizatori tražili da ne bude predizborne retorike

Ceremonija obilježavanja manifestacije "Odbrana BiH – Igman 2014" započela je jučer.

Ceremonija obilježavanja manifestacije "Odbrana BiH – Igman 2014" započela je jučer, a danas će se na Igmanu održati centralna manifestacija, piše novinska agencija Patria.

Kanton Sarajevo je nosilac organizacije manifestacije "Odbrana BiH – Igman 2014" u finansijskom i svakom drugom smislu, dok su pokrovitelji članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Željko Komšić. Tako se će se njih dvojica sutra i obratiti prisutnima.

Međutim, kako je za NAP potvrdio Fikret Prevljak, član organizacionog odbora „Odbrana BiH – Igman 2014“ sutra će se prisutnim obratiti i Sefer Halilović, general Armije RBiH i prvi načelnik Generalštaba Armije Republike BiH, kao i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

Tako će na Igmanu sutra dva kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH držati govor, kao i lider Demokratske fronte i nosilac liste za Državni parlament Željko Komšić. Kako saznaje NAP organizatori su zahtijevali da govori ne budu dio izborne kampanje. 

#BiH