Članak

Zagreb: Vojni invalidi i branitelji traže svoja prava

Danas je jedanaesti dan protesta na platou ispred Ministarstva branitelja, i traže ostavke ministra Predraga Matića i njegove zamjenice i pomoćnika, kao i donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih

Nekoliko stotina hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja, koji već danima protestuju pred Ministarstvom branitelja na Savskoj cesti, stiglo je pred Hrvatski sabor, gdje je u podne počeo okrugli sto o ostvarivanju prava ratnih vojnih invalida, stradalnika Domovinskog rata, branitelja i članova njihovih porodica, javljaju hrvatski mediji, prenosi bh. novinska agencija Patria.

No, ubrzo je sastanka završen bez konkretnih rješenja.

Danas je jedanaesti dan protesta na platou ispred Ministarstva branitelja, i traže ostavke ministra Predraga Matića i njegove zamjenice i pomoćnika, kao i donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Prosvjednici su u Hrvatski sabor došli na poziv predsjednika Josipa Leke koji ih je pozvao da svoje probleme rješavaju u institucijama hrvatske države, te da okrugli sto održe u Saboru kao predstavničkom tijelu svih hrvatskih građana.

U jednom momentu, obustavljen je i tramvajski saobraćaj, ali se ponovo uspostavlja.

#Region