Članak

Za navijače Sarajeva štampano 2.500 karata

Organizovano okupljanje navijača zakazano je za 11 sati.

Fudbalski klub Željezničar i Fudbalski klub Sarajevo, u sklopu 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u nedjelju, 2. novembra, odigrati će 104. po redu gradski derbi u ligaškim utakmicama. Utakmica se igra na stadionu Grbavica, sa početkom u 13:30 sati, prenosi novinska agencija Patria.

Cijene ulaznica već su objavljene od strane domaćina, a sama prodaja istih biti će organizovana na dan susreta, od 9 sati. Ulaznice za navijače Sarajeva moći će se kupiti na prodajnim mjestima "Skenderija" i "Tržnica".

Za navijače Sarajeva štampano je 2.500 ulaznica, po cijeni od 10 KM. Tradicionalno, navijači Sarajeva će utakmicu pratiti sa tribine "Sjever" stadiona Grbavica, čije će kapije biti otvorene od 12 sati.

Organizovano okupljanje navijača zakazano je za 11 sati, a mjesto okupljanja je plato KSC Skenderija.

- Fudbalski klub Sarajevo ovim putem poziva svoje navijače da se suzdrže od svih vrsta narušavanja javnog reda i mira, da ne nasjedaju na bilo kakve provokacije prije, u toku i poslije ligaške utakmice na Grbavici.

Također, apelujemo na naše navijače da se suzdrže od konzumacije alkohola, jer osobama u alkoholiziranom stanju ulaz na stadion neće biti omogućen - kažu iz FK Sarajeva.

 

Gromoglasnim navijanjem i korektnim ponašanjem na tribinama, bez upotrebe pirotehničkih sredstava, uz sjajnu partiju naših prvotimaca, opravdajmo epitet najorganizovanijeg sportskog kolektiva u Bosni i Hercegovini!

#Sport