Članak

Adnan Redžović za titulu prvaka Evrope bori se 4. oktobra

On će za titulu prvaka Evrope ukrstiti rukavice sa izuzetno kvalitetnim bokserom Arnoldom Gjergjajom koji ima omjer od 22 meča bez poraza i neriješenih uz 18 nokautom.

Najbolji bosanskohercegovački bokser u superteškoj kategoriji Adnan Redžović 4. oktobra u švicarskom Bazelu imat će jednu od najvažnijih borbi u dosadašnjoj karijeri, prenosi bh. novinska agencija Patria. On će za titulu prvaka Evrope ukrstiti rukavice sa izuzetno kvalitetnim bokserom Arnoldom Gjergjajom koji ima omjer od 22 meča bez poraza i neriješenih uz 18 nokautom.

Nakon što je Redžović u K1 osvojio gotovo sve što se može osvojiti, a poslije toga prešao u profesionalni boks, nastavio je s uspjehom u ovom sportu promovišući sebe i svoju zemlju, a njegov omjer je 16 mečeva i pobjeda, te do sada nije bio poražen.

Redžovićev protivnik bokserskoj javnosti poznat je i kao dugogodišnji sparing partner Vitalija Klička i važi kao jedan od najboljih boksera tehničara u svijetu.

Redžović koji nastupa pod okriljem „Sturm box promotion“ Adnana Ćatića alias Felix Sturm sa pripremama za ovu borbu počet će već u ponedjeljak na Igmanu sa svojim klubom borilačkih sportova „Gladijator“ i „Redžović timom“, a zatim u Holandiji i Njemačkoj, prenosi Patria.

 

 

#Sport