Članak

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka podržao Muriza Memića

Memić je u razgovoru sa Skakom i njegovim zamjenikom Milanom Trivićem izrazio zahvalnost na podršci koju su mu pružili.

SARAJEVO, (Patria) – Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka nakon sinoćnje završene protestne šetnje „Pravda za Dženana“ na trgu kod Katedrale Srca Isusova obratio se prisutnim građanima izražavajući podršku Murizu Memiću i njegovoj borbi za istinom o smrti sina Dženana Memića koja traje skoro pune tri godine.

- Sarajevo je poznato po tome što dijeli dobro i loše, Sarajevo je poznato po tome što se nakon svih dešavanja izdiglo iznad toga i opet postalo centar regije. Tu bol dijelimo večeras i sa čovjekom kojeg želim posebno da pozdravim i molim da ga svi zajednički pozdravimo mojim dragim prijateljom Murizom Memićem – kazao je Skaka.

Memić je u razgovoru sa Skakom i njegovim zamjenikom Milanom Trivićem izrazio zahvalnost na podršci koju su mu pružili.

- Neko tuguje, neko se raduje. Ne mogu ja nikome zabraniti da se raduje. Život ide dalje, a ja ću doći do svog cilja i dovesti ovu borbu za istinu i pravdu do kraja. Hvala svima koji mi pomažu na tom putu – kazao je Memić za Patriju.

Iako je protestna šetnja trebala biti održana od spomen-obilježja do Katedrale, Memić je odlučio da zbog koncerta koji je održan u 20 sati ispred Katedrale, učesnici produže do Sebilja. U momentu kada su učesnici protestne šetnje prolazili pored Katedrale na velikom displeju prikazana je slika Dženana Memića što je pozdravljeno aplauzom.  

U mirnoj protestnoj šetnji učestvovalo je više stotina građana koji su tražili pravdu i otkrivanje ubica Dženana Memića.

#BiH