Članak

U četvrtak promocija Klasovog novog brenda Fit

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo će u četvrtak, 28.maja, u 11 sati u fitness studiju “Avalon Health and Sports Club” u Shopping centru “Alta” (II sprat) u Sarajevu promov

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo će u četvrtak, 28.maja, u 11 sati u fitness studiju “Avalon Health and Sports Club” u Shopping centru “Alta” (II sprat) u Sarajevu promovirati novi brend “Fit”, prenosi novinska agencija Patria.

“Fit” je novi Klasov integralni keks proizveden u tri okusa - classic, lješnjak i čokolada.

Osim degustacije, i premijernog prikazivanja TV spota, predviđeno je da u okviru promocije novog proizvoda, zaštitno lice brenda «Fit» Lejla Šebić, instruktorica aerobika, fitness trenerica, profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, i jedna od pobijednica Svjetskog prvenstva u natural bodybuildingu, izvede performans korisnih i zdravih tjelovježbi zajedno sa njenim asistenticama.

-Novi brend je nastao u odjelu za razvoj kompanije Klas, a na njemu se radilo nešto manje od godinu dana. Dakle, novi brend je u potpunosti djelo domaćih stručnjaka. Prve rekacije koje su došle sa tržišta kako domaćeg, tako i inozemnih su izvanredne. Vrhunski kvalitet, moderan i dopadljiv dizajn, dodatno su nas uvjerili da novi brend ima potencijala, tako da ćemo nastaviti sa kreiranjem novih linija proizvoda brenda “Fit”, riječi su direktora kompanije Klas Rusmira Hrvića.

Vitamini i vlakna 

Radi se o zdravom proizvodu, a čak četvrtinu keksa čine ovsene pahuljice koje snižavaju holesterol i sprječavaju razvoj srčanih oboljenja. Ovsene pahuljice su značajan izvor dijetalnih vlakana i jedan od najboljih izvora tokotrienola (podvrsta vitamina E). Sadrže vitamin B1, B5, folnu kiselinu, biotin, vitamin E, kao i cink, magnezijum, bakar, gvožđe, mangan.

Zdravi obroci 

Obroci od ovsa utiču na sporije povećanje nivoa šećera u krvi i usporavaju njegov pad na vrijednosti prije obroka. Stoga ćete se duže osjećati siti, te ćete manje jesti i lakše kontrolisati težinu. Studije su pokazale da žene koje unose više dijetalnih vlakana imaju manje cirkulišućeg estrogena, kao faktora rizika za rak dojke, dok su djeca koja su koristila ovas u ishrani imala 50% manje šanse da kasnije tokom života budu gojazni, u odnosu na djecu koja nisu jela ovas, saopćeno je iz Klasa. 

#Biznis